Ingrediënten van de eigen training

We zijn nu een aantal weken ver in de lessen.  Maar hoe onthoud je nu alles wat we in de les zagen? Wel, enkel trainen in de lessen is puur tijdsverlies.  Het zou goed zijn indien je elke dag 20 minuten kan trainen.  (zelfs ’s morgens én ’s avonds).  Echt evident is dat niet, wanneer je met werk en/of kinderen zit.  Een minimum van vier keer in de week is wel een goed dieet. Maar dan kies je voor een half uurtje of zo.  Welke zijn de ideale ingrediënten van een eigen (mini)training?

  1. Kies een eigen plek en tijd

Zoek een eigen plaats waar je ongestoord kan oefenen.  Je kan dat binnen doen.  Ikzelf verkies de buitenlucht.  Dan val je ook minder je omgeving lastig… en wordt jouw concentratie minder op  de proef gesteld.   Wat de tijd betreft, niet te kort oefenen voor je gaat slapen. (of je ligt naar de plafond te staren).  En… niet roken kort voor- of nadien.

2.Oefen vooral de beweging uit de vorige les.

Het is niet eenvoudig om de aangeleerde bewegingen te onthouden tegen de volgende les. Of je moet al een geheugenkampioen zijn.  In het begin oefen je best vooral de nieuwe bewegingen zodat ze vlug een automatisme worden.  Dat betekent minstens een tiental keer, waarbij je telkens let of je hand, knieën en benen goed staan.  Daarna begin je de vorm van in het begin en zet je de nieuwe beweging ‘erbij’.

3. Ademhalingtechnieken en de stand.

Wil je een goede training? Dan kies je best ook om de ademhaling en de stand te integreren.  Oefen de stand in het begin 2 minuten.   De ideale training begin je en eindig je met de aandacht voor de stand en ademhaling.

4. Stretching & conditie

Je merkt misschien dat jouw benen beginnen te trillen bij het staan en lopen van de vorm?  Wel, daarom is het goed nadien ook de benen te stretchen. Werk aan je lenigheid, en je zal voelen dat de stand stilaan eenvoudiger wordt.

Laat ons weten hoe het voelt.  Succes en tot in de lessen.

Volgende keer: Waar let je op als je buiten traint?

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.