Lessen

Volgende lessenreeksen

maandag-, woensdag-, zaterdagtrainingen

Prijs : 90 euro per 10 lessen voor 1 dag per week. Je kan ook twee of driemaal per week trainen voor een goede vooruitgang. Dan betaal je 150 euro. (verzekering Sporta inbegrepen)

Vanaf maandag 17 april 2023 – Zachte vorm (inschrijvingen open)

  • beginnersgroep 1 van 19u00 tot 20u30: Chen 56  (beginners) deel 1
  • beginnersgroep 2 van 19u00 tot 20u30: Chen 56  (beginners) deel 2
  • Middengroep 3 van 19u30 tot 21u00: Chen 56 (beginners) deel 3 en 4
  • van 20u tot 21u30: Chen 87 traditionele vorm, deel 3- Xin Jiao ( middengroep) en breedzwaard 26       

In het gemeenschappelijke gedeelte (nieuwelingen, beginners, middengroep,gevorderden) besteden we bijkomend aandacht aan stretching, ademhalingstechnieken en staande meditatie. Partneroefeningen of toepassingen zijn mogelijk.

Op maandag ligt de nadruk op het aanleren van een van de vormen (Chen 56, Xin Jiao 87, Canon Fist, stok, speer, breedzwaard of zwaard).

Plaats:   Oscar Romero College – Campus Noordlaan – turnzaal eerste verdiep (boven zwembad)  

Vanaf woensdag 19 april 2023 – milde vorm (inschrijvingen open)

Tijdens de woensdaglessen staat het aanleren van een vorm (Chen 56, Xin Jiao 87, Canon Fist, stok, speer, breedzwaard of zwaard) eveneens centraal. Indien je een les zou missen, kan je occasioneel meevolgen in de andere groep.

  • 19u00 tot 20u30: Chen 56 (beginners) deel 1 – stok
  •  20u tot 21u30 Chen tradionele 87- vorm deel  3  – Xin Jiao Yi Lu (middengroep) – breedzwaard – stok deel 2

In het gemeenschappelijke gedeelte (nieuwelingen, beginners, middengroep) besteden we bijkomend aandacht aan toepassingen, conditie en partneroefeningen.

Plaats:   Oscar Romero College – Campus Noordlaan

Vanaf zaterdag 22 april 2023 harde vorm – Canon Fist training (inschrijvingen open)

(proefles elke zaterdag in december)

10u30 tot 12u00 : vormtraining, herhaling, conditietraining, oefeningen, sprongen en toepassingen gebaseerd op de Canon Fist van de Chen Stijl

Zaterdagtraining (van  10u30 tot 12u30) Elke zaterdagochtend heb je de kans om de aangeleerde vormen te herhalen en te verdiepen. Bijkomend doen we conditietraining, krachtontwikkeling, hand duw-oefeningen en toepassingen geïnspireerd uit de Chen Stijl – Canon Fist (let op: iets zwaardere training!)

Plaats:   Stadspark Dendermonde ( Brusselse Poort)

info over de lessen

We trainen met kleine, vaste groepen en verschillende begeleiders. Dit geeft de kans aan alle deelnemers om evenveel aandacht te krijgen van de lesgever(s).   Een vaste groep heeft bovendien het voordeel dat iedereen elkaar beter leert kennen en motiveert om thuis voldoende te oefenen. Elke les krijg je een aantal delen van de vorm aangeleerd die je zo goed mogelijk moet leren thuis. Na verloop van tijd wordt de vorm groter en groter en een uitdaging voor het (lichamelijke) geheugen.

Je begint met de vijf onderdelen van de ‘korte’ 56-vorm. Dat vraagt minstens een jaar van jouw geduld, afhankelijk van de tijd die je zelf investeert. En gaandeweg kan je ook de langere traditionele vormen en wapens leren.

We geven zowel binnen- als buitenlessen. De binnenlessen vinden plaats op maandag en woensdag. Op zaterdagochtend trainen we buiten.

Stages op zondag (9u30 tot 12u30) – buitentraining in het park – Op maandelijkse basis (elke vierde zondag van de maand) organiseren we een stage voor geïnteresseerden. Daar komen alle aspecten uit de drie trainingen naar voor.

Zomerlessen In juli en augustus  – niet van 21 juli tot 10 augustus- trainen  we op maandag en woensdag in het Stadspark. Enkel tijdens de zomermaanden – van 19u00 tot 20u30.