Welkom

dragonWelkom op de website van Dong Fang Dendermonde. Hier kan je informatie vinden over onze lessen Tai Chi Chuan voor beginners en gevorderden.

Verder is er voor de studenten meer info te vinden over de bewegingen, verschillende stijlen, de jaarcursus en de stages.

Tai Chi Chuan kent u misschien al. Het is een zachte Chinese gevechtskunst die u conditie, lenigheid en een meditatieve geest bezorgen. De bekendste stijl is de Yang-stijl. Alle bewegingen gebeuren hier traag, groot en vloeiend.

Sinds januari 2013 concentreren we ons op de studie van de meer dynamische Chen-stijl, zowel op maandag als woensdag.  De vorm bestaat uit trage en explosieve bewegingen die elkaar aflossen.  Tai Chi Chuan is ideaal als hobby, sport of ontspanning.

Tijdens de lessen gaat de aandacht uit naar:

  1. Stretching en opwarming
  2. Ademhaling & meditatie
  3. Leren van een vorm (Chen 56)
  4. Toepassingen & pushing hands

Indien u interesse hebt om de lessen eens vrijblijvend bij te wonen, bent u altijd welkom.  Tijdens het schooljaar oefenen we in het centrum van Dendermonde – in de turnzaal van het Heilig Maagd College – ingang Noordlaan. (Tijdens de zomervakantie kan je ons vinden in het Legrellepark in  Dendermonde(hoek Leopoldlaan – Sint-Gillisbrug .)